У некаторых міжнародных групах праектаў электронныя лісты часта выкарыстоўваюцца ў якасці апорнай кропкі для абмеркавання. Я таксама часта выкарыстоўваю гэты метад, і яго можна наладзіць у адпаведнасці з звычкамі каманды. 4. Выкарыстоўвайце блок-схемы і табліцы для размовы. Вядома, PPT таксама можа быць выкарыстаны. Калі я раней казаў пра праекты з дзелавымі групамі, калі б я паказваў кучу тэксту і гаварыў пра дэталі ў пачатку, кожнаму было б лёгка трапіць у пастку мыслення, гэта значыць засяродзіцца толькі на непасрэднай праблеме, не разглядаючы поўная карціна патрэбаў, многія наватарскія ідэі будуць праігнараваныя.
зыходныя патрабаванні, я часта выкарыстоўваю блок-схемы ў якасці аднаго з асноўных інструментаў для ўзгаднення пр Дадзеныя Telegram аекта. Напрыклад, малюнак ніжэй - гэта спрошчаная версія блок-схемы, дзякуючы якой усе ўдзельнікі могуць з першага погляду ведаць гісторыю і працэс праекта. Акрамя таго, калі каманда прадукту паведамляе пра неабходныя падрабязныя правілы, асабліва некаторыя бізнес-правілы павінны быць пацверджаны некалькімі бакамі, звычайна я буду выкарыстоўваць іх табліцы сцэнарыяў, якія дапамогуць мне разабрацца ў гэтым. 5. Выкарыстоўвайце паводніцкія мадэлі, каб паменшыць колькасць пытанняў карыстальнікаў. Разуменне паводніцкіх мадэляў у працэсе распрацоўкі прадукту можа дапамагчы карыстальнікам лепш выкарыстоўваць прадукт.

Што такое "паводніцкая мадэль" - гэта тое, пра што я даведаўся раней у "Паводніцкай мадэлі Фогга". ., яго верагоднасць дасягнуць гэтага значна ўзрасце. Напрыклад, калі вы трымаеце свой тэлефон па-за дасяжнасцю і зніжаеце свае магчымасці, вы будзеце карыстацца ім радзей. Пакладзеце любімыя кнігі на тумбачку і задайце сабе пэўны напамін, каб вы час ад часу маглі чытаць іх падчас сну. У працэсе распрацоўкі прадукту гэтыя метады могуць быць выкарыстаны, каб дапамагчы карыстальнікам зразумець і выкарыстоўваць прадукт.